دفلاک Locking Differential چیست؟ کارشناسی خودرو الوکارشناس
سپتامبر 12, 2019
ارسال شده توسط: محمد رسول سلیمی

دفلاک چیست

دفلاک چیست ( دف لاک ) به انگلیسی Locking Differential و به صورت مخفف Diff Lock می باشد در خودرو‌ های مدرن امروزی مانند محصولات جدید کمپانی میتسوبیشی موتورز، شاهد دکمه‌ هایی بنام دفلاک هستیم که حالت رانندگی را می‌توانند تغییر دهند، به عنوان مثال در میتسوبیشی اوتلندر شاهد سه حالت اکو، نرمال و قفل و در لندکروزر شامل چهار چرخ سبک ، چهار چرخ سنگین و قفل هستیم که با انتخاب هر کدام از آن‌ها شما وضعیت میزان کشش اعمال شده از سوی سیستم تعلیق اتومبیل را تغییر خواهید داد، در حالت قفل یا همان دفلاک انتقال نیرو بین دو چرخ عقب و جلو به صورت یکسان انجام می‌شود.

 

دفلاک چیست؟ کارشناسی خودرو الوکارشناس

 

وظیفه دفلاک

همه ما به خوبی می دانیم که همه فشار وزن خودرو روی چرخ هاست و گیربکس دیفرانسیل کمکی در حالت معمولی قدرت را به چرخ ها بصورت مساوی

توزیع می کند پس وظیفه دفلاک چیست؟

دفلاک چیست : در مواقعی که خودرو چسبندگی خوبی با زمین ندارد این سیستم به کمک می آید و قدرت را به صورت مساوی بین دیفرانسیل جلو و عقب تقسیم می کند. مثلا فرض کنید خودرو از یک سمت داخل گل و لای گیر کرده یا داخل گودال فرو رفته اما سمت دیگر روی زمین نیست و در هوا معلق است. ( کارشناسی خودرو ) یا یک سمت خودرو روی سطح لغزنده یخی یا گلی قرار گرفته اما سمت دیگر روی زمین است.

توزیع مساوی قدرت

در این شرایط بدلیل توزیع مساوی قدرت به چرخ ها، چرخی که فشار را تحمل نمی کند همچنان قسمتی از قدرت را مصرف می کند یا چرخی که روی سطح لغزنده قرار دارد شروع به تیک آف می کند که باعث هرزگردی می شود از طرفی چرخ گیر کرده معمولا همه فشار حاصل از وزن خودرو را تحمل می کند به همین دلیل قدرت دریافتی از دیفرانسیل کفاف حل مشکل وزن خودرو را نمی کند در نتیجه خودرو نمی تواند از محل گیرکرده رهایی یابد پس نیاز است سیستمی نظیر دفلاک یا قفل دیفرانسیل باشد تا همه قدرت محور را به چرخی منتقل کند که هرزگردی ندارد و فشار بیشتری را متحمل است.

نحوه فعال کردن

دو نوع دفلاک دستی و اتوماتیک داریم، در نوع دستی که در خودرو های قدیمی مثل تویوتا دو اف و پاترول دیده می شود جهت فعال سازی باید از خودرو پیاده شده و کلیدی که روی توپی چرخ جلو است را به سمت Lock بچرخانیم و جهت غیر فعال سازی به سمت Free اما در دفلاک های اتوماتیک مثل لندکروز این عمل برقی و از طریق کلیدی که داخل اتاق خودرو قرار دارد صورت می گیرد توجه داشته باشید که این آپشن فقط در زمانی باید استفاده شود که شما نیاز به قدرت زیاد دارید و نهایت سرعت خودرو باید زیر 40 کیلومتر بر ساعت و کوتاه مدت باشد.

سیستم گیربکس دیفرانسیل

در خودرو های مدرن امروزی نظیر اسپورتیج، سانتافه، توسان، لکسوس NX و .. که سیستم گیربکس دیفرانسیل آن ها AWD نامیده می شود قفل دیفرانسیل هم زمان با درگیر کردن دیفرانسیل دوم که توسط یک کلید انجام می شود فعال می شود و توصیه می شود فقط در راه های ناهموار خاکی، برفی و بارانی، یخ بندان، گل و لای و… مورد استفاده قرار گیرد و در خیابان های شهری و آسفالت و… مورد استفاده قرار نگیرد زیرا حداکثر سرعت خودرو با این سیستم نهایتا تا 100 کیلومتر بر ساعت است، توجه داشته باشید که دفلاک در این نوع خودرو ها با خودرو های آفرود که معمولا 4×4 یا 4WD نامیده می شوند متفاوت است.

دیدگاهتان را بنویسید